onsdag 3 juni 2020 


Jens Jollrar


Här framför jag mina åsikter om svensk simning
Maila mig? Klicka på länken:  Jens Petersson

2008-11-30

Dags att lägga av

 Jag har ju tidigare skrivit att jag ska simma SM så länge som jag tar medalj, och nu är SM över och ingen medalj blev det för mig. Så det är bara konstatera att det var mitt sista SM. Det är dags att lämna över till yngre och hungrigare simmare.

På ett sätt är det ju bra för svensk simning att jag lägger av, det betyder ju att dem simmare som tränar ordentligt får utdelning för sitt slit i bassängen.

Jag kan se tillbaka på en karriär med 22 st SM, runt 80 SM-finaler och runt 35 SM-medaljer. Det har vart väldigt roligt och man har fått uppleva väldigt mycket.

Nu är det ju så att jag inte har tävlat för sista gången, bara för att jag inte ska vara med på SM, det finns ju något som heter Masters, sen kommer jag nog dyka upp på lite mindre tävlingar runt omkring.

2008-11-20

EM-Truppen presentation

 Jag har själv simmat ett flertal mästerskap, och på den tiden var det alltid så att mästerskapstruppen alltid presenterades efter sista grenen på kvaltävlingarna (oftast SM) Jag tycker det är häftigt, och det gäller inte bara för seniorlandslaget, jag tycker man bör presentera trupperna till U-landslag och J-landslag på följande sätt. Att bli uppropad och få gå fram och ta på sig en landslagströja inför fulla läktare är mer prestigefyllt än att få ett mail 3 dagar senare.

Det kan låta som jag tycker allt var bättre förr, men på just denna punkt var det bättre förr. Jag tror att Thomas var väldigt osäker i början när han skulle ta ut sina trupper och behövde ett par dagar att fundera igenom det, men nu har han vart FK i flera år och så svårt kan det inte vara.

Det är bara sätta sig ner varje kväll 30 minuter och gå igenom vilka simmare som ska få följa med, sen lämnar man en lapp till speakern efter tävlingen är slut, och eftersom det ska vara prisutdelningar för lagkapperna så har man ett tag på sig om det är någon som gjort en bra lagkappsinsats.

Förhoppningsvis får vi då höra EM-truppen på SM-söndagen!

Nu laddar vi för SUM-SIM, lycka till alla simmare, ledare, tränare och föräldrar!

2008-11-20

EM-Truppen

 Nu till helgen är det dags för SUM-SIM och helgen efter är det dags för SM, och det ska tas ut en EM trupp efter SM. När man tar ut en trupp till EM finns det många banor man kan tänka i. 10 simmare är det sagt, jag hoppas det blir fler. Men om det nu är så att man ska ta ut 10 st simmare för att ta så många medaljer som möjligt är min trupp klar.

Herrar:
Stefan Nystrand

Damer:
Therese Alshammar
Josefin Lillhage
Petra Granlund
Rebecka Ejdervik
Magdalena Kuras
Sarah Sjöström
Joline Höstman

Claire Hedenskog

Hanna Eriksson


Det finns ju lite frågetecken runt vissa simmare som kanske inte vill simma EM och Rebecka Ejdervik är ju i USA till exempel. Om denna truppen simmar det som jag tror dem simmar blir det 12 medaljer. Det är ju rätt bra med tanke på att det bara är 10 simmare.


2008-11-06

Stackars Wagner

 Sveriges mest överskattade idrottare har gjort ett fantastiskt roligt uttalande, jag har faktiskt svårt att hålla mig för skratt. Det handlar ju såklart om Veronica Wagner som hotar att lämna Sverige och flytta till USA för att hon inte fick åka till OS. Har ni inte läst det tidigare klicka här

Jag kanske ska ringa till Aftonbladet och gråta ut för att jag inte fick åka till OS. Jag hade ju trots allt kommit 43a med min tid från SM, det var ju ungefär vad Wagner kom på OS i Aten.

Jag kanske också borde flytta till USA precis som Wagner, för mina chanser att ta mig in i deras OS lag är väl ungefär lika stora som Wagners.

Det är ok att vara kaxig i media, men man måste inse sina begränsningar. Att Wagner får så mycket plats i media är konstigt, även om hon är Sveriges bästa gymnast.

2008-11-02

Mer jippo och mer Show

 En vanlig traditionell simtävling är kanske inte den bästa TV sporten, jag tycker att man måste finna nya vägar med galor och jippon för att göra simningen mer attraktiv. Ett finalpass på en simtävling varar drygt 2 timmar och hur mycket effektiv simning är det? 20 minuter kanske?

Jag läste precis om att Randall Bal, Vladislav Polyakov, Milorad Cavic och Nick Brunelli ska simma tillsammans i ett medleylag i helgen i Italien. Skit samma om det inte räknas som ett världsr